Martens: "Buitenland zal voor mij nooit gaan voelen als thuis"

5 januari 2019, 11:39

Mensen mogen Lieke Martens altijd vragen stellen, maar soms wordt het ook te veel voor ster van de Oranjevrouwen. Sinds het EK-succes is de Limburgse een echte BN'er. "Het voelt gek om te zeggen, maar ik zorg sinds een tijdje bijvoorbeeld dat ik als laatste passagier het vliegtuig in ga", vertelt Martens.

"En ik draag af en toe een pet, terwijl ik helemaal niet van petjes hou", zegt de aanvalster van FC Barcelona in De Telegraaf. "Diep in mijn hart vind ik het ook niet zo prettig heel vaak op de voorgrond te treden. Ik begrijp als geen ander dat het erbij hoort en dat deze aandacht geweldig is voor het vrouwenvoetbal, maar het allermooiste vind ik nog steeds het voetballen zelf. Op het veld moet ik presteren. Dat verwachten anderen ook van me."

Martens woont sinds haar transfer naar Barça alweer ruim een jaar in Spanje. "Het buitenland zal voor mij nooit gaan voelen als thuis. "Dat heb ik alleen in Nederland, dichtbij familie en vrienden. Ik huur ook altijd gemeubileerde appartementen in het buitenland en neem weinig spullen van mezelf mee. Dat neemt niet weg dat ik het heel belangrijk vind me aan te passen aan het land waarin ik leef. Ik vind bijvoorbeeld dat je de taal van het land goed moet spreken als je er woont. Zo heb ik het in Zweden en Duitsland ook gedaan. Met het Spaans heb ik nog wel wat meer moeite trouwens. De voetbalbegrippen zitten er nu goed in, maar al die verledentijdsvormen? Poeh…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen