Valverde beslist in de zomer of hij bij FC Barcelona blijft

5 januari 2019, 20:25   Bijgewerkt: 5 januari 2019, 21:29

Ernesto Valverde is met FC Barcelona bezig aan een succesvol seizoen. De Catalanen staan bovenaan in La Liga en overwinterden met speels gemak in de Champions League. Of hij zijn aflopende contract, dat nog een optie tot een extra seizoen heeft, gaat verlengen, weet hij echter nog niet. "We beslissen aan het einde van het seizoen of ik door ga of niet."

Dat laat hij weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel tegen Getafe van zondag. Valverde, sinds 2017 de trainer van Barça, leidde zijn ploeg twee keer relatief eenvoudig naar de landstitel, maar onder meer de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen AS Roma van vorig jaar dreunt na al die maanden nog behoorlijk na in Barcelona.

De Champions League, waar Olympique Lyon de volgende tegenstander is, is het voornaamste doel van de huidige lijstaanvoerder en Valverde ervaart de druk. "We weten allemaal hoe het werkt. Als je geen prijzen pakt, krijg je kritiek en roepen mensen om je vertrek. Als het goed blijft gaan, wil ik graag blijven. Maar dat beslis ik niet alleen", aldus Valverde. "We beslissen aan het einde van het seizoen of ik door ga of niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen