City maakt bij debuut Sandler gehakt van Rotherham

6 januari 2019, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is een prachtige dag geworden voor Philippe Sandler. De 21-jarige Amsterdammer, die in de zomer de overstap maakte van PEC Zwolle naar Manchester City, heeft zondag zijn debuut gemaakt voor de Engelse topclub. Hij viel in de tweede helft in tijdens het bekerduel met Rotherham United, dat met 7-0 van het veld werd gejaagd.

Donderdag won het team van Pep Guardiola met 2-1 van Liverpool en dat was uiteraard een enorme opsteker in de titelstrijd. De nummer twee van de Premier League moest in dat duel diep gaan, maar toch liet Guardiola veel van zijn grote namen zondag starten tegen Rotherham United, dat actief is in het Championship. Kevin De Bruyne, die terug is van blessureleed, was aanvoerder.

Al na twaalf minuten was het verzet van de bezoekers gebroken toen Raheem Sterling de 1-0 produceerde. Toptalent Phil Foden nam de 2-0 voor zijn rekening en zag Rotherham-speler Semi Ajayi vervolgens een eigen doelpunt maken. Toen was de wedstrijd uiteraard al helemaal gespeeld. Gabriel Jesus tilde de score al snel na rust zelfs naar 4-0. Dat vond Guardiola een mooie aanleiding om Sandler te brengen. De Nederlander maakt volgens zijn trainer een goede indruk de laatste tijd en is daarvoor zondag beloond. Hij kwam in de 67ste minuut als vervanger van De Bruyne in het veld en speelde bij zijn debuut als controlerende middenvelder.

De Nederlander kon nog drie keer feestvieren, aangezien Riyad Mahrez, Nicolas Otamendi en Leroy Sané de rampmiddag van Rotherham United completeerden. Manchester City heeft zodoende zeer gemakkelijk de derde ronde van de FA Cup overleefd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen