Oldham Athletic stunt en kegelt Fulham op eigen veld uit FA Cup

6 januari 2019, 17:11

Een verrassing in de FA Cup: Oldham Athletic heeft op bezoek bij Premier League-laagvlieger Fulham met 1-2 gewonnen. De bezoekers, dit seizoen niet meer dan een grijze middenmoter in de League Two, boven het duel op Craven Cottage in het laatste kwartier om.

Fulham is in de competitie in moeilijkheden en het bekertoernooi leek een mooie afleiding om misschien een succesje te boeken. Op papier leek Oldham Athletic een te nemen horde en tot aan een kwartier voor tijd leek er weinig aan de hand voor de equipe van Claudio Ranieri. Denis Obio had de thuisploeg kort na rust op voorsprong gezet.

Plots was daar een kwartier voor tijd een terechte penalty, die door Sam Surridge feilloos werd genut. Ook Fulham kreeg een pingel, maar die werd gemist door Aleksander Mitrovic. Vervolgens kregen beide ploegen kansen, maar was het Oldham dat in de slotminuten voor een stunt zorgde: in minuut 88 ontpopte Callum Lang zich al koppend tot het goudhaantje.