Allach: "Waarom zou Rutten bij Anderlecht niet slagen?"

7 januari 2019, 09:37

Anderlecht is in goede handen bij Fred Rutten, denkt Mo Allach. De werkloze technisch directeur werkte bij Vitesse en Maccabi Haifa samen met de Tukker, die zondag bij de Belgische topclub tekende. "Op het veld is hij een van de besten die ik heb meegemaakt. En dat zeg ik niet zomaar", aldus Allach.

De achterban van Anderlecht is teleurgesteld, in die zin dat de clubleiding een coach van internationale allure beloofde. Aan dat profiel voldoet Rutten niet, maar volgens Allach hoeven de fans zich niet al te veel zorgen te maken. "Fred heeft bij Schalke, PSV en Feyenoord gewerkt. Overal heeft hij een solide basis gelegd voor die clubs, waardoor ze later successen konden boeken en talenten zagen uitgroeien tot grotere speler", zegt Allach in De Telegraaf. "Waarom zou hij bij Anderlecht niet slagen dan? Deze club is hem absoluut toevertrouwd."

Allach vindt dat de kracht van Rutten op het veld ligt. "Hij gaat aan de slag met talenten en zet spelers altijd op de juiste positie. Soms is dat een heel andere positie dan ze waren gewend. Rick Karsdorp is niet het enige voorbeeld van een speler die op een totaal andere positie terecht is gekomen en daarna is uitgegroeid tot een speler van het kaliber voor een grote Europese club. Daar had hij een grote transfer aan te danken. En er zijn er meer, hoor. Kijk naar Karim El Ahmadi of Orlando Engelaar. Bij Maccabi begonnen ook weer talenten te floreren voordat hij wegging."

Voordat Anderlecht bij Rutten uitkwam, stonden onder meer Phillip Cocu, Frank de Boer en Peter Bosz op het lijstje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen