FC Utrecht huurt Matthews (18) van Borussia Dortmund

7 januari 2019, 13:16

FC Utrecht heeft zaken gedaan met Borussia Dortmund. De Domstedelingen huren Tashreeq Matthews (18) van de Bundesliga-koploper. Tevens beschikt de Eredivisionist over een optie tot koop. Utrecht voegt de Zuid-Afrikaan toe aan de selectie van de beloftenploeg, dat speelt in de Eerste Divisie.

"Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans. Een compliment aan onze soofd scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden", licht directeur voetbalzaken Jordy Zuidam toe op het clubkanaal van Utrecht. "Tashreeq is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en – dus – heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking."

Borussia Dortmund pikte de jeugdinternational een jaar geleden op bij Ajax Cape Town en plaatste hem in Onder 19. Tot officiële optredens in de hoofdmacht kwam het niet, mede omdat Matthews niet speelgerechtigd was. Voor Utrecht is hij het tweede wapenfeit tijdens deze winterse transferwindow. Afgelopen week strikte de club Keelan Lebon van Paris FC. Ook hij sluit aan bij Jong FC Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen