Mbappé heeft meeste transferwaarde, Kane tweede

7 januari 2019, 16:56   Bijgewerkt: 7 januari 2019, 17:49

Volgens het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) is Kylian Mbappé de voetballer die wereldwijd het hoogste prijskaartje om zijn nek heeft hangen. Het bureau heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de transferwaarde van alle spelers en schat het toptalent van Paris Saint-Germain als de waardevolste speler in.

Het CIES heeft de vijf grootste competities, te weten Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje, onder de loep genomen. De waard werd bepaald door onder meer de leeftijd, positie, contractduur, prestaties en de internationale status van de spelers. Mbappé voert de lijst aan met een prijskaartje van 218,5 miljoen euro, gevolgd door Harry Kane (200,3 miljoen) en Neymar (197,1). De topvijf wordt gecompleteerd door Raheem Sterling (185,8) en Mohamed Salah (184,3).

Lionel Messi is terug te vinden op de zevende plaats met een waarde van 171,2 miljoen euro, terwijl Cristiano Ronaldo (127,2) negentiende staat. Hun lage noteringen hebben uiteraard te maken met het feit dat de twee sterren al op leeftijd zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen