Bazoer wil zich via Utrecht à la Labyad weer op kaart zetten

8 januari 2019, 07:43   Bijgewerkt: 8 januari 2019, 09:20

Riechedly Bazoer gaat bij FC Utrecht voor een route à la Zakaria Labyad. De Domstedelingen verrasten maandag met de presentatie van de 22-jarige middenvelder, die een half jaar wordt gehuurd van VfL Wolfsburg. "Net als eerder Zakaria Labyad kan Riechedly zichzelf bij FC Utrecht weer op de kaart zetten", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Bazoer vertrok twee jaar geleden van Ajax naar Wolfsburg, waar hij op een zijspoor belandde. Dit jaar speelde de geboren Utrechter op huurbasis bij FC Porto, waar trainer Sergio Conceicao hem naar het tweede elftal stuurde. "We hebben zijn situatie gevolgd. Deels van afstand, maar ook van dichtbij", vertelt Zuidam in De Telegraaf. "Riechedly's moeder woont achter onze assistent-trainer Rick Kruys, aan wie ik meerdere keren heb gevraagd eens langs de familie te lopen. Daaropvolgend heb ik veel contact met Riechedly's broer en zaakwaarnemer Irchandly onderhouden. Op die manier probeer je iemand enthousiast te maken voor FC Utrecht."

Ook Atalanta en Fiorentina hadden interesse

Utrecht kreeg de ontwikkelingen bij Porto ook mee en ondernam actie. Met succes, de club gaf  de Italiaanse clubs Atalanta en Fiorentina het nakijken. "Het was heel intensief om alle clubs op één lijn te krijgen, maar op een gegeven moment kregen we iedereen bij elkaar. Dick Advocaat speelt ook een belangrijke rol in deze deal.Hij had in de periode dat hij bij het Nederlands elftal Danny Blind assisteerde een heel goede klik met Riechedly en maakte zich intern én naar de speler toe sterk voor zijn komst. Zo vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar."

Bazoer reist dinsdag naar Spanje, waar Utrecht zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen