Bosz start met eenvoudige oefenzege op FC Twente

8 januari 2019, 16:02   Bijgewerkt: 8 januari 2019, 16:07

Peter Bosz is met een ruime oefenzege op FC Twente (4-0) begonnen aan zijn Bayer Leverkusen-klus. De nummer negen van de Duitse Bundesliga was in de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach een paar maatjes te groot voor de Tukkers. Bosz startte met een B-elftal en liet na rust de grote namen invallen.

De kersverse trainer zag zijn elftal domineren tegen Twente, dat achter de bal aanliep. Toch keek Leverkusen bijna tegen een achterstand aan. Maar Aitor vergat alleen voor de keeper een fout van de Duitsers af straffen. Even later was het aan de andere kant wel raak. Ricardinho veroorzaakte een strafschop, die Lucas Alario benutte. Vlak daarna verdubbelde Dominik Kohr de voorsprong.

Bosz wisselde in de rust zijn hele elftal en bracht onder meer smaakmakers Julian Brandt, Kai Havertz en Leon Bailey binnen de lijnen. Het eenrichtingsverkeer hield onverminderd aan, maar eindigde het duel in 'slechts' 4-0. Kevin Volland en Bailey kwamen als doelpuntenmakers op het scoreformulier. Het lag aan Jari Oosterwijk dat Twente met nul doelpunten naar de kant ging. Voor de keeper hielp hij een enorme kans om zeep.

Over drie dagen ziet Bosz zijn ploeg weer aan het werk. Komende vrijdag is PEC Zwolle de tegenstander. Twente hervat aanstaande zondag de Eerste Divisie met een uitwedstrijd tegen MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen