FC Groningen geeft na rust voorsprong weg tegen FC Köln

8 januari 2019, 21:55

FC Groningen is het nieuwe jaar begonnen met een oefennederlaag tegen FC Köln. De Groningers kwamen in het besloten oefenduel op 0-1 door een doelpunt van de debuterende Thomas Bruns, maar gaven na rust de voorsprong weg. De club uit de 2. Bundesliga won uiteindelijk met 3-1.

Naast Bruns startten bij Groningen ook Kaj Sierhuis en Iliass Bel Hassani in de basis, die daarmee hun officieuze debuut maakten. Sierhuis was na twintig minuten spelen direct betrokken bij het eerste Groningse doelpunt van 2019. Op zijn aangeven opende mede-huurling Bruns de score.

Groningen nam de voorsprong mee naar de theepauze en keerde met een bijna compleet nieuw elftal terug voor de tweede helft. Alleen doelman Sergio Padt bleef staan. Hij kon niet voorkomen dat de voorsprong al snel werd weggegeven. Eerst maakte Dominick Drexler de gelijkmaker, vervolgens scoorde Jhon Cordoba de 2-1. In de slotfase tekende Christian Clemens met een rake vrije trap voor het derde doelpunt van Köln.