Gisteren gemist: Spurs verslaat Chelsea, Salah Afrika's beste

9 januari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 8 januari.

Spurs zet tegen Chelsea eerste stap richting finale League Cup

Tottenham Hotspur heeft in de halve finale van de League Cup de eerste slag gewonnen, maar de oorlog nog niet. De Londense club zette dinsdagavond een stap richting de eindstrijd door Chelsea met 1-0 te verslaan. Harry Kane maakte vanaf de strafschopstip de enige treffer op Wembley. Over twee weken spelen de Londense teams op Stamford Bridge de allesbeslissende returnwedstrijd.

Salah wederom Afrikaans voetballer van het jaar

Voor het tweede jaar op rij is Mohamed Salah verkozen tot beste voetballer van Afrika. De Egyptische aanvaller van Liverpool troefde teamgenoot Sadio Mané (Senegal) en Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) af. Mané en Aubameyang stonden ook vorig jaar op het podium.

De Ligt stelt fans gerust en sluit winterse transfer uit

Matthijs de Ligt zal ook de tweede seizoenshelft in het shirt van Ajax te bewonderen zijn. De negentienjarige verdediger heeft tijdens het trainingskamp in Florida laten weten in elk geval nog een half jaar in Amsterdam te zullen blijven. Eerder sprak Frenkie de Jong - eveneens begeerd door de Europese top - uit het seizoen bij Ajax te zullen afmaken.

Pechvogel Dessers kan transfer op zijn buik schrijven

De vrees van Cyriel Dessers is waarheid geworden. De spits van FC Utrecht heeft in Spanje een knieblessure opgelopen waardoor hij naar verwachting enkele maanden is uitgeschakeld. De 24-jarige aanvaller hoeft niet onder het mes, maar kan een (tijdelijke) wintertransfer op zijn buik schrijven.

Memphis en Tete stranden met Lyon in Coupe de la Ligue

Olympique Lyon is er niet in geslaagd de halve finale van de Coupe de la Ligue te bereiken. De club van Memphis Depay en Kenny Tete ligt uit het bekertoernooi door een verrassende 1-2 nederlaag tegen Strasbourg. Beide Nederlanders startten dinsdagavond in de basis bij Lyon.

Brands maakt promotie en treedt toe tot bestuur van Everton

Marcel Brands heeft in zijn eerste maanden in dienst van Everton direct promotie gemaakt. De technisch directeur is toegetreden tot het bestuur van de Premier League-club, zo is dinsdagavond tijdens een algemene vergadering bekendgemaakt. Brands heeft nu de verantwoordelijkheid over de algehele voetbalstrategie binnen de club, van jeugdopleiding tot eerste elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen