Spijkerman gaat na dit seizoen voor het avontuur

9 januari 2019, 10:49

Hennie Spijkerman heeft besloten om zijn aflopende verbintenis bij FC Groningen niet te verlengen. De assistent van Danny Buijs heeft die keuze gemaakt omdat hij nog één keer zijn geluk wil beproeven in het buitenland, zo laat Groningen weten.

Spijkerman tekende afgelopen zomer een contract voor een jaar bij Groningen, waar hij als rechterhand van Buijs fungeert. De 68-jarige coach voelt nu de behoefte om naar het buitenland te gaan. "Het was een bewuste keuze van me om voor één seizoen te tekenen in Groningen, zodat ik van jaar tot jaar kan bekijken wat ik wil doen", zegt hij op de clubwebsite. "Ik ben 68 jaar en voel me nog te fit om te stoppen. In mijn periode bij Ajax ben ik een half jaar trainer geweest bij Cape Town in Zuid-Afrika, waarna Frank de Boer mij vroeg om zijn assistent te worden bij Ajax 1. Dat heb ik toen gedaan, maar het halve jaar in het buitenland is mijn vrouw en mij uitstekend bevallen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan."

Spijkerman werkte in het seizoen 2010/2011 dus bij Ajax Cape Town, maar was in de overige jaren van zijn trainersloopbaan louter in Nederland actief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen