Duidelijkheid bij Willem II: directeur Van Gool vertrekt

9 januari 2019, 13:15

Er komt een einde aan de periode van Berry van Gool bij Willem II. De algemeen directeur zat al langere tijd op de wip bij de Tilburgers en weet nu dat hij op korte termijn zal vertrekken uit het Koning Willem II Stadion. De beleidsbepaler lag dit seizoen achter de scherm behoorlijk onder vuur en treedt per 14 januari terug als bestuurder van de eredivisionist.

Dat meldt Willem II op de eigen website. 'Het vertrek is de uitkomst van een zorgvuldig proces van overleg tussen de directie en de Raad van Commissarissen, dat de afgelopen maanden op constructieve wijze en in vertrouwelijkheid gezamenlijk is doorlopen. Van Gool treedt per 1 juni 2019 formeel uit dienst. Vooruitlopend daarop treedt hij met ingang van 14 januari terug als bestuurder van de club en worden zijn werkzaamheden beëindigd', bericht de club.

In augustus 2018 kwam naar buiten dat de RvC af wilde van Van Gool. Dat had met name te maken met het feit dat de directeur de plannen voor het nieuwe stadion in die periode niet van de grond kreeg. Van Gool werkte sinds 2013 bij Willem II, maar kreeg het de laatste maanden behoorlijk voor de kiezen. Met zijn vertrek lijkt er nu een einde te komen aan de onrust rondom de club uit Tilburg.

Ondanks dat houdt Van Gool zich op de clubwebsite op de vlakte. "Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen vijf en een half jaar bij deze prachtige club. Na een moeizame start in 2013 in de Eerste Divisie, hebben we met alle geledingen binnen de club op krachtige wijze samengewerkt om de club omhoog te brengen. Ik heb genoten van de intensieve en mooie samenwerking met supporters, sponsoren, medewerkers en vele vrijwilligers bij de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen