Sarri én Pochettino fileren VAR na dubieus optreden

9 januari 2019, 14:56

De VAR wordt komend seizoen ingevoerd in de Premier League en in de League Cup wordt er al geëxperimenteerd met het hulpmiddel. Dat het systeem nog niet waterdicht is, bleek dinsdag tijdens Tottenham Hotspur tegen Chelsea (1-0). Trainer Mauricio Pochettino en Maurizio Sarri balen beide van de VAR.

Al vroeg in het duel werd er een penalty gegeven aan Tottenham, die werd uitgedeeld na een overtreding op Harry Kane. Het leek er echter op dat de spits de bal in buitenspelpositie ontving. Na het bestuderen van de VAR werd gesteld dat het geen buitenspel was, terwijl op allerlei andere camera's bleek dat het wél buitenspel was. Dat Kane vanaf de strafschopstip de enige treffer van het duel produceerde, maakte het er uiteraard niet beter op.

Sarri kookte na de wedstrijd van woede. "Uit beelden van onze eigen camera is goed te zien dat het buitenspel is", zegt de Italiaan tegen BBC. "Het was duidelijk. Engelse scheidsrechters zijn niet in staat om te werken met de VAR, dat is goed duidelijk geworden", zegt de coach.

Pochettino, de winnende coach, is eveneens niet blij. "Er zal de komende maanden veel verbeterd moeten worden voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen", zegt de Argentijn na het eerste duel van het tweeluik. "Ik vind de VAR maar niks en daar ben ik niet de enige in. Wij krijgen nu het voordeel van de situatie, maar ik ben niet blij om op deze manier te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen