Manchester City kent geen genade met arm Burton Albion

9 januari 2019, 22:41

Manchester City heeft woensdagavond geen spaan heel gelaten van Burton Albion. De Engelse topclub haalde in het heenduel in de halve finale van de League Cup nét niet de dubbele cijfers. Het treffen in Manchester eindigde in 9-0, waardoor de returnwedstrijd over twee weken slechts een formaliteit is. Gabriel Jesus was met vier doelpunten de grote man in het Etihad Stadium.

Burton Albion, dat op weg naar de halve eindstrijd afrekende met Shrewsbury Town, Aston Villa, Burnley, Nottingham Forest en Middlesbrough, moest al na vijf minuten het eerste doelpunt slikken. Met een rake kopbal opende Kevin De Bruyne de score. Door doelpunten Jesus en een afstandsschot van Oleksandr Zinchenko stond halverwege de wedstrijd al een 4-0 stand op het scorebord.

De club uit de League One werd na rust niet gespaard door de nummer twee van de Premier League. Met een aantal frisse krachten binnen de lijnen scoorden The Citizens nog eens vier keer. Jesus maakte eerst zijn officieuze hattrick compleet, waarna Phil Foden het zesde City-doelpunt scoorde. Via Jesus, Kyle Walker en Riyad Mahrez liep de thuisploeg vervolgens uit naar 9-0.

Over twee weken spelen de teams in Burton on Trent de returnwedstrijd. Tegelijkertijd zal dan in de andere halve finale tussen Chelsea en Tottenham Hotspur de beslissing vallen. De eerste wedstrijd tussen de Londense clubs eindigde in 1-0 voor de Spurs.