Assaidi: "Hou te veel van spelletje om er streep onder te zetten"

10 januari 2019, 11:29   Bijgewerkt: 10 januari 2019, 11:34

Een slepende kraakbeenblessure zette Oussama Assaidi (op archiefbeeld) maandenlang buitenspel, gisteren (woensdag) maakte hij zijn rentree bij FC Twente. De dertigjarige aanvaller speelde in de oefenwedstrijd tegen Sportfreunde Lotte (1-1) een halfuur mee. "Ik heb er vorig seizoen te lang mee doorgelopen. De toenmalige medische staf had me eerder moeten afremmen", aldus Assaidi.

"Maar omdat het met de club niet goed ging, heb ik tijdenlang met pijn doorgespeeld. Ik had na het seizoen twee keuzes: stoppen of me laten opereren, waarna er een lange revalidatie zou volgen. Voor het geld hoefde ik het niet meer te doen, en ik had me ook kunnen afvragen of ik die lange reizen nog wilde", zegt de in Amsterdam woonachtige Marokkaan tegen Tubantia. "Het antwoord was: ja. Ik hou nog te veel van het spelletje en ik hou te veel van deze club om er nu al een streep onder te zetten."

Telkens moest Assaidi zijn rentree uitstellen, er waren mensen die dachten dat hij niet meer aan de bak kwam. "Er wordt in het voetbal zoveel gepraat door anderen. Ik heb zelf altijd geloofd in een terugkeer. Het is een zware periode geweest. Ik moet de huidige staf van FC Twente een groot compliment maken, want ze hebben heel goed werk verricht. Maar ik ben er nog lang niet. Ik hoop nu dat ik snel richting de negentig minuten kan, zodat ik straks Twente kan helpen bij de terugkeer naar de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen