Nijland wil basisplaats heroveren: "Probeer me te onderscheiden"

10 januari 2019, 12:38

Stef Nijland is zijn basisplaats verloren bij De Graafschap als 'grootste zomeraankoop', maar is niet van plan om zich daarbij neer te leggen. Als routinier weet hij inmiddels hoe om te terug te komen als basisspeler. "Ik knok op mijn eigen manier voor mijn kansen."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Zijn plek op de bank viel Nijland zwaar, vooral mentaal. "Ik wist niet wat me overkwam en ging nadenken. We zaten als ploeg in een moeilijke fase, maar ik had toch ook goede wedstrijden gespeeld?", vroeg hij zich af. "Ik speelde een paar mindere wedstrijden, zo eerlijk moet ik zijn. De trainer had meerdere spelers kunnen slachtofferen, maar koos voor een ander systeem. Daar paste ik niet in. Na een gesprek met de trainer was de lucht geklaard en heb ik de knop omgezet."

En dus hoopt Nijland zich weer in de basis te spelen bij De Superboeren. "Ik moet mee in de strijd die wordt gevraagd in degradatievoetbal. Maar ik probeer me ook voetballend te onderscheiden. Daar ligt mijn kracht", denkt hij. "Als wij dezelfde strijd kunnen opbrengen als tegen Vitesse en iets meer voetbal in de ploeg krijgen, gaan wij echt nog genoeg punten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen