Dekker kiest voor Go Ahead Eagles na vertrek bij AZ

10 januari 2019 – Vince Gino Dekker vervolgt zijn carrière bij Go Ahead Eagele. De Eerste Divisie-club pikt de linksbuiten transfervrij op. Dekker liet recent zijn contract bij AZ ontbinden. Bij Go Ahead heeft hij een contract tot het einde van dit seizoen getekend, met de optie voor een extra jaar.

Dekker kiest voor Go Ahead Eagles na vertrek bij AZ

Dekker komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar kreeg bij Jong Ajax te maken met een zware knieblessure. "Begin vorig jaar was ik weer fit. Gevolg was wel dat ik bij Jong Ajax qua ontwikkeling inmiddels was 'ingehaald' door andere jongens. Daardoor was het moeilijker om mijn kans te pakken, al heb ik vorig seizoen met een aantal invalbeurten nog wel bijgedragen aan het kampioenschap van Jong Ajax in de Eerste Divisie. Dat was heel mooi om mee te maken", vertelt Dekker op het clubkanaal van zijn nieuwe club.

Afgelopen zomer koos Dekker voor een vertrek naar AZ. In Alkmaar kwam de aanvaller niet aan de bak en moest hij zich tevreden stellen met wedstrijden in het beloftenteam. "Misschien ben ik wel een beetje ongeduldig, maar ik vond niet dat ik helemaal beloond werd voor de ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt", vertelt Dekker, die na zijn contracttonbinding ook kon vertrekken naar andere clubs uit binnen- en buitenland. "Grote vraag was of ik bij die andere clubs veel aan spelen toe zou komen. Het afgelopen half jaar heb ik ervaren dat het zó fijn is om weer wekelijks op het veld te staan. Ik denk dat ik bij Go Ahead Eagles de meest reële kans op speeltijd heb, al besef ik natuurlijk dat ik daar hard voor moet knokken."

Eredivisie

gerelateerd