Advocaat vertrekt na dit seizoen als trainer van Utrecht

10 januari 2019, 13:25   Bijgewerkt: 10 januari 2019, 16:31

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht. Dat betekent dat de club definitief op zoek moet naar een opvolger. Advocaat heeft zelf besloten om terug te treden, melden de Domstedelingen donderdagmiddag via de officiële kanalen.

"Ik heb met Frans van Seumeren en Jordy Zuidam een gesprek gehad", zegt Advocaat op het clubkanaal van Utrecht. "De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie. Verder weet ik nog niet precies wat ik in de toekomst ga doen. Daar wil ik in april/mei, nadat ik de klus bij FC Utrecht heb geklaard, over na gaan denken."

Advocaat ging in september aan de slag bij Utrecht, nadat Jean-Paul de Jong zijn ontslag kreeg. De Kleine Generaal leidde de club naar huidige vierde plaats. Advocaat tekende tot einde seizoen, maar lieten zowel trainer en club de optie voor een langere samenwerking open. Daar is nu een streep door en gebruikt Utrecht de komende de weken voor het zoeken naar een nieuwe trainer. John van den Brom, die vertrekt bij AZ, geldt als topkandidaat. Volgens De Telegraaf staan ook Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Henk Fraser (Sparta) op het lijstje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen