Promes met Sevilla met één been in kwartfinale Copa del Rey

10 januari 2019, 22:01

Sevilla heeft donderdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinale van de Copa del Rey. De club van aanvaller Quincy Promes was in Bilbao met 1-3 te sterk voor Athletic Bilbao. De returnwedstrijd staat volgende week op het programma.

Met Promes in de basis kwam Sevilla al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Op aangeven van Franco Vázquez opende Nolito de score. Athletic Bilbao dacht voor rust op gelijke hoogte te komen, maar de VAR keurde een doelpunt van Aritz Aduriz af. Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg via Mikel San José alsnog op 1-1.

Sevilla stelde snel orde op zaken. Via André Silva kwamen de Rojiblancos kort na de gelijkmaker weer op voorsprong. Wissam Ben Yedder besliste vervolgens de wedstrijd door de 1-3 binnen te schieten. Zondag nemen de teams het weer tegen elkaar op, dan in competitieverband. Drie dagen later treffen de teams elkaar voor de returnwedstrijd.