Ajax verliest strijd om handtekening toptalent Diego Lainez

10 januari 2019, 22:59   Bijgewerkt: 10 januari 2019, 23:29

Niet Ajax, maar Real Betis wordt de nieuwe werkgever van Diego Lainez. Club América meldt donderdagavond (Nederlandse tijd) een akkoord te hebben bereikt met de Spaanse club. De Amsterdammers waren bereid diep in de buidel te tasten voor de komst van de achttienjarige Mexicaan, maar de jonge aanvaller verkiest de Primera División boven de Eredivisie.

Ajax zou dicht bij de komst van het toptalent zijn geweest. De Telegraaf claimde eerder op de donderdag nog dat de Eredivisionist een akkoord had bereikt met Mexicaanse club. Daarbij plaatste het dagblad ook de kanttekening dat de Amsterdammers vreesden dat Real Betis met Lainez aan de haal zouden gaan. Die vrees is waarheid geworden.

Club América maakt niet bekend hoeveel Real Betis betaalt voor de komst van Lainez. Mexicaanse media melden dat de Spaanse club twaalf miljoen euro neertelt voor de Mexicaan. Club América zou daarnaast een dooverkooppercentage van twintig procent hebben bedongen. In Sevilla komt Lainez landgenoot en ex-PSV'er Andrés Guardado tegen. De middenvelder heeft naar verluidt een grote rol gespeeld in de transfer.

Door het afketsen van de transfer lijkt de kans groter dat David Neres in januari niet bij Ajax vertrekt. Het Chinese Guangzhou Evergrande heeft een bod van liefst 43 miljoen euro gedaan op de Braziliaanse aanvaller. De Amsterdammers wilden het bod echter alleen accepteren als Lainez als vervanger zou worden aangetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen