Ten Hag krijgt een 'uitstekende' eerste indruk van aankopen

11 januari 2019 – Erik ten Hag heeft een 'uitstekende' indruk van winterse versterkingen Lisandro Magallan en Lassina Traoré, die beiden debuteerden voor Ajax in het oefenduel met Flamengo. De coach geeft het tweetal de tijd zich aan te passen. "Maar als je bij Ajax speelt moet je ook leveren. Daarvoor zijn ze gekomen", benadrukt hij.

Ten Hag krijgt een 'uitstekende' eerste indruk van aankopen

"Beiden voegen zich makkelijk in, de groep neemt ook makkelijk spelers op", zegt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. "De eerste indruk is uitstekend, maar iets zeggen over het verdere verloop is onmogelijk. Je ziet dat ze beiden een missie hebben en ongelooflijk graag willen. Ze willen presteren, dat betekent dat ze de concurrentie aangaan. Natuurlijk krijgen ze de ruimte om zich aan te passen aan de filosofie van Ajax en dit team."

Tegenover de komst van Magallan en Traoré staat het zeer waarschijnlijke vertrek van Maximilian Wöber naar Sevilla. Tevens staat David Neres in belangstelling van Guangzhou Evergrande. De Chinezen zouden 43 miljoen hebben geboden, maar staat de transfer op losse schroeven vanwege de mislukte deal met Diego Lainez. De Mexicaan leek op weg naar Ajax, maar koos donderdag definitief voor Real Betis.

Ten Hag: "Het zijn spannende weken voor iedereen als de transferwindow open is. Het is onvoorspelbaar, je weet niet wat het gaat brengen. Je hebt nooit honderd procent controle. Maar halverwege wil je niet te veel mutaties, maar er kunnen altijd dingen veranderen. Daar moeten we ons tegen wapenen. Ik denk dat we dit goed hebben gedaan met Magallan en Traoré."

Ajax

gerelateerd