Syrië is het tweede land dat bondscoach ontslaat op Azië Cup

11 januari 2019, 10:26

Het tweede ontslag tijdens de poulefase van de Azië Cup is gevallen. Syrië, met Heracles Mohammed Osman in de gelederen, heeft Bernd Stange per direct op straat gezet. Onder de Duitser wist Syrië de eerste twee wedstrijden niet te winnen en is de achtste finale ver weg. Deze week kreeg Milovan Rajevac al zijn congé als bondscoach van Thailand, nadat hij de openingswedstrijd van het toernooi verloor.

Syrië startte met een gelijkspel tegen Palestina (0-0), donderdag kwam daar de nederlaag tegen Jordanië (0-2) bij. Om de volgende ronde te bereiken, moet Syrië dinsdag winnen van titelverdediger Australië om kans te houden. De voetbalbond heeft Fajr Ibrahim aangesteld om deze zware klus te klaren. Hij was al drie keer eerder bondscoach.

Osman van Heracles Almelo kreeg tegen Palestina een invalbeurt, het duel met Jordanië startte hij in de basis. Als het doek valt voor Syrië, keert hij vroegtijdig terug naar zijn club. Heracles hervat volgende week zaterdag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen