Willem II verliest nipt van Dortmund II, AZ gelijk tegen Tsjechen

11 januari 2019, 14:38

Willem II heeft in blessuretijd op Spaanse bodem (Marbella) een nipte oefennederlaag geleden tegen Borussia Dortmund II (2-3). AZ moest zich vrijdagmiddag tevreden stellen met een gelijkspel tegen FC Slovacko (1-1). De ploeg van John van den Brom speelde in het Turkse Belek tegen de Tsjechen.

Willem II - Borussia Dortmund II 2-3

Hoewel het Borussia Dortmund II betrof, speelden de Duitsers met vier spelers die regelmatig in het eerste acteren. Achraf Hakimi, Abdou Diallo, Thomas Delaney en Jadon Sancho kwamen in actie tegen Willem II. Vanuit dat perspectief is de kleine nederlaag een prima resultaat van de Tricolores. Gezien het scoreverloop zat er meer in. Tot twee keer toe kwam het elftal van Adrie Koster op voorsprong. Aras Özbiliz opende de score, maar kwam Dortmund snel op gelijke hoogte via Alexander Ishak. Toch zocht Willem II de kleedkamers op met een voorsprong. Kristofer Kristinsson hielp de Tilburgers aan een nieuwe voorsprong. Lang was Willem II op weg naar een knappe zege, maar wist Dortmund het duel in de slotfase alsnog te kantelen. Wederom Isak maakte de gelijkmaker, en in de slotseconde schoot Hakimi met een vrije trap de 2-3 tegen de touwen.

AZ - Slovacko 1-1

Ook AZ verspeelde de oefenzege in de slotfase, al stapten de Alkmaarders nog met een gelijkspel van het veld. Bjørn Johnsen scoorde na een half uur de openingstreffer. Marko Vejinovic liet vroeg in de tweede helft de kans liggen het oefenduel te beslissen. Hij miste een penalty door de buitenkant van de paal te raken. Slovacko bleef in de wedstrijd en sleepte via David Machalik een paar minuten voor het eindsignaal een remise uit het vuur

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen