Spoorboekje: rondetafelgesprek Ten Hag, topper voor Keizer

12 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 12 januari.

Specials

Rondetafelgesprek Erik ten Hag

De landstitel in eigen hand en overwintering in de Champions League. Ajax heeft over de eerste seizoenshelft weinig redenen tot klagen. In deel twee van dit seizoen moet Ajax oogsten. Erik ten Hag hoopt hiervoor in Florida de basis te leggen. In de lobby van het Omni Orlando Resort, de tijdelijke thuisbasis van Ajax, maakte Ten Hag de balans op met de media. Ook FCUpdate.nl schoof aan bij Ajax' traditionele rondetafelgesprek.

Transferweekje

De transfermarkt is geopend en dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

West Ham United - Arsenal (13.30 uur)

De middag begint met een Londens onderonsje. Voor Arsenal staat de tweede seizoenshelft in teken van het bereiken van de Champions League. The Gunners zullen een plekje moeten stijgen, omdat de eerste vier van de Premier League zich plaatsen voor het miljardenbal. Het dreigt een strijd te worden met Chelsea, dat drie punten meer heeft. Puntenverlies tegen West Ham kan Arsenal daarom niet gebruiken.

Brighton & Hove Albion - Liverpool (16.00 uur)

Welke Nederlanders staan er vanmiddag op het veld bij Brighton & Hove Albion - Liverpool? Bij de bezoekers is Davy Pröpper meestal verzekerd van een basisplaats en krijgt Jürgen Locadia meer en meer speeltijd. Liverpool, nog altijd fier koploper in de Premier League, treedt waarschijnlijk met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum aan in het Amex Stadium.

Sporting Portugal - FC Porto (16.30 uur)

Marcel Keizer staat voor een van zijn grootste wedstrijden in zijn trainersloopbaan. Het gaat in deze Portugese klassieker niet alleen om prestige, maar ook om het verdere verloop van de competitie. Sporting Portugal moet winnen van koploper FC Porto om aan te blijven haken in de titelrace. Na de midweekse domper tegen Tondela (1-2) kan Keizer zich geen puntenverlies meer veroorloven.

Voetbal op tv

13.30 uur: West Ham United - Arsenal, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

15.30 uur: VV Katwijk - Koninklijke HFC, FOX Sports 1, live verslag van het Tweede Divisie-duel

16.00 uur: Brighton & Hove Albion - Liverpool, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

16.15 uur: Valencia - Real Valladolid, Ziggo Voetbal, live verslag van het Primera División-duel

16.30 uur: Sporting Portugal - FC Porto, Ziggo Golf, live verslag van het Primeira Liga-duel

18.30 uur: Chelsea - Newcastle United, Ziggo Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

19.00 uur: Ajax - São Paulo, Ziggo Select, live verslag van het oefenduel

20.55 uur: Villarreal - Getafe, Ziggo Select, live verslag van het Primera División-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen