ADO onderuit tegen Turkse koploper, FC Groningen speelt gelijk

11 januari 2019, 17:25

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag het oefenduel met Istanbul Basaksehir verloren. De Turkse koploper was in Belek met 3-1 te sterk voor de Eredivisionist. FC Groningen sloot het trainingskamp in Duitsland af met een 1-1 gelijkspel tegen MSV Duisburg.

Istanbul Basaksehir - ADO Den Haag (3-1)

Met onder anderen Robinho, Arda Turan en Emre Belözoglu trad Istanbul Basaksehir met een sterke formatie aan tegen de Hagenaren. De Turkse koploper staat zes punten los in de SüperLig en bleek een maatje te groot voor de nummer elf van de Eredivisie. Na acht minuten opende Júnior Caiçara, waarna Karim Hafez niet veel later de lat raakte. Nadat Belözoglu een strafschop had gemist, kwam de Turkse formatie door een fout van Indy Groothuizen via Irfan Kahveci op 2-0. In de tweede helft kwam bij de Turken Eljero Elia (ex-ADO) binnen de lijnen. De slotfase van de wedstrijd leek spanend te worden door een een doelpunt van invaller Donny Gorter, maar Milos Jojic besliste de wedstrijd een na de aansluitingstreffer door de 3-1 te maken. Ricardo Kishna zat niet bij de wedstrijdselectie en zal op een later moment zijn rentree maken.

MSV Duisburg - FC Groningen

Het was nog maar de vraag of de oefenwedstrijd tussen MSV Duisburg en FC Groningen zou doorgaan. Omdat de Groningers tegen de instructies van de Duitse voetbalbond in het duel hadden aangekondigd, stond het treffen op losse schroeven. Vrijdagmiddag namen de teams het echter 'gewoon' tegen elkaar op. Groningen, dat eerder met 3-1 verloor van FC Köln, kwam na 55 minuten spelen op achterstand tegen de nummer zestien van de 2. Bundesliga. Een kwartier voor tijd tekende invaller Remco Balk voor de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen