Feyenoord weert zich kranig, maar verliest van Dortmund

11 januari 2019, 20:43

Feyenoord is er niet in geslaagd het oefenduel met Borussia Dortmund tot een goed einde te brengen. De Rotterdammers boden de koploper van de Bundesliga knap partij, maar verloren wel met 1-2. Een fout van Sven van Beek leidde de 1-0 van Maximilian Philipp in, waarna Raphaël Guerreiro de score opvoerde. Door een goal van Bart Nieuwkoop werd het in de slotfase nog even spannend.

Feyenoord startte in de sterkst mogelijke formatie tegen de Duitse equipe, maar moest het wel stellen zonder Robin van Persie. De Rotterdammers traden ook aan zonder Ridgeciano Haps, die na lang blessureleed dicht bij zijn rentree is. Dortmund startte met grote namen als Mario Götze, Axel Witsel en Christian Pulisic.

Het waren de Rotterdammers die voor rust de betere kansen op het openingsdoelpunt hadden. Nicolai Jørgensen kreeg de beste mogelijkheid van het eerste bedrijf. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Roman Bürki. Tien minuten na rust kwamen de Duitsers op voorsprong. Sven van Beek kopte de bal per ongeluk in de voeten van Philipp, die even later Justin Bijlow passeerde.

Door een doelpunt van Guerreiro leek Dortmund twintig minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen. De treffer werd echter snel ongedaan gemaakt door Nieuwkoop, die vlak daarvoor binnen de lijnen was gebracht. Nieuwkoop gleed de bal binnen nadat Bürki een kopbal van Jan-Arie van der Heijden had gekeerd. De gelijkmaker volgde echter niet.

Voor Feyenoord terugkeert naar Nederland, speelt het zaterdag nog een tweede oefenwedstrijd. In Marbella nemen de Rotterdammers het vanaf 12.00 uur op tegen Karlsruher.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen