Bielsa neemt verantwoordelijkheid in Engelse spionage-gate

11 januari 2019, 21:07

Een bijzonder verhaal uit de Engelse Championship. In aanloop naar de kraker tegen Derby County heeft Leeds United-coach Marcelo Bielsa een spion gestuurd naar het trainingscomplex van de tegenstander. Omdat de voor Derby County onbekende man zich verdacht gedroeg, werd de politie ingeschakeld. De dienders kwamen erachter dat de verdachte man iemand van de technische staf van Leeds was.

Kort voor het treffen op Elland Road heeft Bielsa toegegeven dat hij degene is die de spion naar het trainingscomplex van Derby County heeft gestuurd. "Ik neem alle verantwoordelijkheid. Het maakt mij niet uit of het legaal of illegaal, goed of verkeerd was. Dat Frank Lampard (trainer van Derby, red.) zegt dat het een ongepaste actie is, vertelt mij dat ik een fout heb gemaakt."

Bielsa zegt met Lampard over het incident te hebben gesproken. "Hij vertelde me dat ik de fair playregels niet heb gerespecteerd. Ik denk daar anders over, maar het belangrijkste is hoe hij en Derby erover denken. Ik ben verantwoordelijk, want ik heb de club niet om toestemming gevraagd", gaat hij verder tegenover Sky Sports.

"Zonder het te vergoelijken: ik doe dit al sinds de WK-kwalificatie met Argentinië. Het is niet illegaal. We doen het publiekelijk en we praten erover met de pers. Sommigen denken dat het verkeerd is, anderen niet", aldus de manager van de koploper van de Championship.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen