Memphis stelt met Olympique Lyon teleur bij hervatting Ligue 1

11 januari 2019, 23:34

Olympique Lyon is met een valse start begonnen aan 2019. Na de verrassende uitschakeling in de Coupe de la Ligue kwam het team van Memphis Depay en Kenny Tete vrijdag niet verder dan een 1-1 remise tegen Stade Reims. Memphis maakte bij de thuisploeg de wedstrijd vol, Tete kwam niet van de reservebank af.

Drie dagen na de bekeruitschakeling tegen Strasbourg (1-1) stond voor Lyon de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar op het progamma. De Franse topclub verkeerde vlak voor de winterstop niet in goeden doen en lijkt nog niet uit het dipje te zijn. Tegen Stade Reims ging het namelijk weer mis. Het was Pablo Chavarría die namens de bezoekers na een halfuur de score opende.

Met invallers Maxwel Cornet en Moussa Dembélé binnen de lijnen ging Lyon na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar Reims-doelman Edouard Mendy hield lang zijn doel schoon. Tot twintig minuten voor tijd Bertrand Traoré toesloeg. De oud-speler van Vitesse en Ajax schoot raak in de korte hoek na een mooie aanval via Memphis en Dembélé.

Omdat de 2-1 niet volgde, ziet Lyon concurrent Lille uitlopen. De nummer twee van de Ligue 1 won eerder op de avond met 1-3 tegen Caen en heeft nu een voorsprong van vier punten op Lyon.