Ten Hag kritisch na oefenduel: "De eerste fase was niet goed"

13 januari 2019, 08:44

Ajax-coach Erik ten Hag is niet helemaal tevreden over het laatste oefenduel van zijn ploeg in de Verenigde Staten. Ter afsluiting van het trainingskamp in Florida werd er met 4-2 van het Braziliaanse São Paulo gewonnen, maar de oefenmeester van de Amsterdammers zag genoeg verbeterpunten.

Dat schrijft De Telegraaf na afloop van het duel in Amerika. Ten Hag zag dat zijn ploeg tot tweemaal toe op achterstand kwam. "De eerste fase was niet goed. Dan speel je met 95% instelling en dat is onvoldoende. Dan kunnen ze compact staan en moet je een paar counters en een goal toestaan."

Naarmate de wedstrijd vorderde, zag de trainer dat Ajax weer het oude niveau haalde. "Ik denk dat de ploeg in de tweede helft het ware gezicht heeft laten zien. Dat ze drive en weerbaarheid hebben en willen winnen." De opponent uit Zuid-Amerika deelde net als de Amsterdammers geregeld uit, zag Ten Hag. "Ik ben geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal, maar dat was dit zeker niet."

Het trainingskamp in Florida stemt de coach hoopvol voor de tweede seizoenshelft, waar Ajax het gat met PSV (twee punten) moet zien te dichten en hoopt op een Champions League-stunt tegen Real Madrid. "Deze ploeg is hongerig en heeft ambities."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen