Deschamps nog altijd gekwetst na pijnlijke uitspraken Benzema

13 januari 2019, 10:38

Didier Deschamps is niet van plan om Karim Benzema nog uit te nodigen voor de nationale ploeg. De bondscoach van de wereldkampioen is nog altijd ontstemd door het gedrag van de Real Madrid-spits, die Deschamps onder meer een racist noemde toen hij in 2016 buiten de EK-selectie werd gelaten.

Een incident na de bekendmaking van een schandaal rondom Mathieu Valbuena, die door Benzema zou zijn afgeperst met een sekstape, besloot Deschamps de Franse spits niet meer op te roepen. Vervolgens gaf Benzema aan dat de bondscoach hem niet opriep vanwege kritiek van het 'racistische deel van Frankrijk.'

Die uitspraak ligt nog altijd erg gevoelig bij de oefenmeester, blijkt uit een interview met Europe 1. "Sommige mensen kunnen dingen zeggen die enorme consequenties hebben. Op dat moment had ik het gevoel dat een grens was overschreden. Ik kies Franse spelers, ze zijn allemaal Frans en ik maak geen onderscheid op basis van afkomst of religie", aldus Deschamps.

Daarmee lijkt het er op dat Benzema de komende tijd op 81 interlands blijft staan. Zijn laatste duel in het shirt van Les Bleus vond inmiddels al meer dan drie jaar geleden plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen