Manchester United wint óók van Tottenham met dank aan De Gea

13 januari 2019, 19:25

Manchester United blijft maar winnen onder Ole Gunnar Solskjaer. In de eerste echte topper onder leiding van de Noorse coach was een mooie ingeving van Paul Pogba genoeg voor de zege op Tottenham Hotspur (0-1): zijn heerlijke pass werd afgemaakt door Marcus Rashford. Dat het duel over de streep werd getrokken, was in de eindfase vooral te danken aan de geniale David de Gea, die elke kans van de thuisploeg onschadelijk maakte.

Met een prachtige pass stuurde Pogba vlak voor de pauze Rashford weg in de diepte: de jonge spits nam de bal aan en werkte vervolgens heerlijk af achter de kansloze Hugo Lloris. Dat was enigszins tegen de verhoudingen in: Tottenham had het meeste de bal en kreeg de beste kansen tegen een enigszins afwachtend United. Harry Winks kreeg de eerste kans op aangeven van Heung-Min Son, die maandag naar de Azië Cup afreist, gevolgd door een doelpunt van Harry Kane.

Want hoewel Tottenham kans op kans creëerde, pakte Manchester ook de zesde zege uit even zoveel duels. Kane (schot met rechts, een kopbal, schot) en Alli (kopbal en schot) waren een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar De Gea toonde maar weer eens aan een van de beste keepers ter wereld te zijn. De moedeloosheid was van het gezicht van de Spurs-spelers af te lezen, die kans op kans gekeerd zagen worden door de Spaanse goalie.

Het voordeel voor rivaal City zal het enige hele kleine dompertje zijn voor de fans van Manchester United, die weer kunnen lachen. Sinds de aanstelling van Solskjaer werden alle zes duels gewonnen, maakte de ploeg zeventien doelpunten voor en kreeg het slechts drie tegen. Door de winst komt de ploeg bovendien op gelijke hoogte met nummer vijf Arsenal. Ook is Solskjaer de eerste manager ooit van The Red Devils die de eerste vijf competitie-duels heeft gewonnen. Het kan verkeren, nog geen maand na het ontslag van José Mourinho en een plek in het rechterrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen