Barcelona simpel langs Eibar dankzij 400ste treffer Messi

13 januari 2019, 20:22

FC Barcelona heeft zich zondagavond goed hersteld van de midweekse bekernederlaag tegen Levante. De Catalanen hadden tegen Eibar Luis Suárez en Lionel Messi weer terug ten opzichte van het Copa del Rey-duel en zij namen met z'n tweeën de volledige productie voor hun rekening tegen het normaliter zo fris voetballende Eibar (3-0). Voor Messi betekende zijn doelpunt zijn vierhonderdste goal in de Primera Division en daarmee weer een bijzonder moment in zijn loopbaan.

Zo werd het dus een bijzondere avond in Camp Nou, waar Jasper Cillessen weer was teruggekeerd op de bank, nadat hij tegen Levante mocht starten. Dat gold ook voor een flink aantal basisspelers, onder wie Messi, Suárez en Gerard Piqué. Onder toezicht van toeschouwer Andrés Iniesta maakte de Uruguayaan na twintig minuten uit een heerlijke aanval het openingsdoelpunt.

Daarbij was de rol van Philippe Coutinho, die het in het bekerduel met Levante nog zo moeilijk had, ook positief. De Braziliaan die ondanks zijn transfersom van 160 miljoen amper kan overtuigen in Catalonië, speelde eindelijk weer eens een goed duel namens de Catalanen. Maar wie anders dan Messi kreeg uiteindelijk de hoofdrol: de kleine Argentijn zette zelf de aanval op direct na rust, die werd onderbroken en uiteindelijk toch nog bij hem terecht kwam. Na een knappe kapbeweging schoot hij raak in de verre hoek en tekende zodoende voor de vierhonderdste treffer in La Liga.

Met heerlijke dribbels en passes was Messi met name na de rust ook weer groots. Bij het derde en laatste doelpunt van de Catalanen had hij echter géén rol: na een ingooi kon Suárez recht op de keeper van Eibar af en met een heerlijke puntertje schoot hij laag onder Asier Riesgo door. De rust had Messi en Suárez duidelijk goed gedaan, toch zal Ernesto Valverde ze in de return tegen Levante ongetwijfeld géén rust geven.