Gisteren gemist: 400ste goal Messi, Fàbregas debuteert met punt

14 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 13 januari 2019, 23:43

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13 januari.

FC Den Bosch pakt tweede periodetitel

FC Den Bosch is de grote winnaar van de eerste speelronde in 2019 in de Eerste Divisie geworden. De Bosschenaren haalden op bezoek bij FC Dordrecht uit (2-6) en zagen concurrenten Sparta en Go Ahead Eagles punten verspelen. De Brabanders mochten in het nieuwe jaar direct aan de champagne, want de zege was goed voor de tweede periodetitel in de Eerste Divisie.

Manchester United wint óók van Tottenham met dank aan De Gea

Manchester United blijft maar winnen onder Ole Gunnar Solskjaer. In de eerste echte topper onder leiding van de Noorse coach was een mooie ingeving van Paul Pogba genoeg voor de zege op Tottenham Hotspur (0-1): zijn heerlijke pass werd afgemaakt door Marcus Rashford. Dat het duel over de streep werd getrokken, was in de eindfase vooral te danken aan de geniale David de Gea, die elke kans van de thuisploeg onschadelijk maakte.

Barcelona simpel langs Eibar dankzij 400ste treffer Messi

FC Barcelona heeft zich zondagavond goed hersteld van de midweekse bekernederlaag tegen Levante. De Catalanen hadden tegen Eibar Luis Suárez en Lionel Messi weer terug ten opzichte van het Copa del Rey-duel en zij namen met z'n tweeën de volledige productie voor hun rekening tegen het normaliter zo fris voetballende Eibar (3-0). Voor Messi betekende zijn doelpunt zijn vierhonderdste goal in de Primera Division en daarmee weer een bijzonder moment in zijn loopbaan. Verder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344412/sevilla-verliest-met-invallers-promes-en-munir-bij-opgeleefd-bilbao/,_blank,verloor] Sevilla met invaller Quincy Promes.

De Vrij-loos Inter in de beker simpel langs Benevento

Internazionale heeft zich zondagavond zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Coppa Italia. Tweededivisionist Benevento werd met 6-2 naar huis gestuurd, waarbij Lautaro Martínez en Antonio Candreva twee treffers voor hun rekening namen bij de thuisploeg. Stefan de Vrij bleef negentig minuten op de bank bij de formatie van Luciano Spalletti.

Real Madrid verslaat Real Betis Sevilla dankzij laat doelpunt

Gemakkelijk ging het niet, maar Real Madrid heeft zondagavond op bezoek bij Real Betis Sevilla dankzij een laat doelpunt drie punten gepakt. Daniel Ceballos deed zijn oude ploeg vlak voor tijd middels een rake vrije trap pijn: 1-2. Luka Modric had Real al vroeg op voorsprong geschoten, waarna Sergio Canales voor de gelijkmaker zorgde. Saillant detail: Real had nog geen kwart van het balbezit. Dankzij de goal van Ceballos staat Real na dit weekend op de vierde plek. 

AS Monaco pakt punt op bezoek bij Olympique Marseille

AS Monaco heeft zondagavond op bezoek bij Olympique Marseille met 1-1 geljikgespeeld. Het duel stond voor de ploeg van trainer Thierry Henry vooral in het teken van het debuut van Cesc Fàbregas. De Spanjaard speelde negentig minuten mee. Dat gold ook voor onze landgenoot Kevin Strootman. Maxime Lopez zette de thuisploeg na een klein kwartier spelen op voorsprong, Youri Tielemans zorgde voor de gelijkmaker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen