Solskjaer looft teamprestatie van United tegen Tottenham

13 januari 2019, 21:58

Ole Gunnar Solskjaer was verheugd met de teamprestatie van Manchester United op bezoek bij Tottenham Hotspur (0-1). Hoewel zijn ploeg na de rust flink onder druk stond, won The Red Devils wel dankzij een doelpunt van Marcus Rashford. Een heldenrol was weggelegd voor David de Gea, die dan ook de complimenten kreeg. "Hij was fantastisch."

Die woorden sprak de coach van United tegenover het eigen clubkanaal. "Als je elf reddingen maakt, is dat echt een topprestatie. Aan de andere kant waren er twee reddingen maar écht spectaculair, bij de rest ging ik er wel vanuit dat David die pakte. Hij is namelijk de beste keeper van de wereld", loofde Solskjaer zijn goalie. "Dat heb ik al vaker gezegd. Het gaat om positionering en concentratie om er op het juiste moment te staan. Hij volgt het spel en beweegt de hele tijd op de goede manier mee."

Sowieso verdedigde United goed, vond de coach. "We waren een team. Victor Lindelof en Phil Jones stonden uitstekend. Als je tegen Harry Kane speelt, word je altijd getest. Nemanja Matic en Ander Herrera stonden er als blok voor. Ook Jesse Lingard deed het verdedigend geweldig." Ook Paul Pogba kreeg de complimenten voor zijn fraaie assist op Rashford. "Dat was het halve doelpunt."

Tot slot ging de coach in op de nabije toekomst van United, dat onder zijn leiding zes duels speelde en alle zes won. "Ik ben hier de komende maanden en doe alles om de club en het team te helpen. We willen elke wedstrijd winnen, maar dat gaat natuurlijk niet lukken. Maar je moet denken van wel. Tegen Brighton & Hove Albion hebben we een nieuwe kans om drie punten te pakken. We steken namelijk in een geweldige vorm."

Lees ook: Manchester United wint óók van Tottenham met dank aan De Gea

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen