Reiziger ziet dat de stap naar Ajax 1 'steeds moeilijker wordt'

14 januari 2019, 09:09

De goede prestaties van Ajax in de Champions League en de daarbij toenemende drang naar directe versterkingen, werpen nog niet bepaald de vruchten af voor Jong Ajax. De beloftenploeg van Michael Reiziger heeft het een stuk moeilijker dit seizoen in de Eerste Divisie en hoewel Erik ten Hag talenten als Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Ryan Gravenberch loofde na het trainingskamp in Amerika, is een doorbraak in de hoofdmacht forceren een stuk moeilijker geworden voor talenten.

"Die stap is heel groot. Bij het eerste moet je er direct staan, er is zoveel kwaliteit. Het wordt steeds moeilijker die stap te maken", beseft Reiziger tegenover De Volkskrant over de stap naar het eerste team van de Amsterdammers. En dus is de uitdaging voor de coach van Jong Ajax ook telkens moeilijker, om spelers die teleurgesteld zijn, weer te motiveren voor duels in de Eerste Divisie.

"Een beloftenelftal is een elftal van teleurstellingen. Deze week waren er ook velen teleurgesteld dat ze niet meemochten naar Amerika. Schrikken we niet van. Er komen continu jongens terug die aan het eerste hebben geroken. Daar moet je mee dealen", aldus Reiziger.

Noussair Mazraoui is de laatste speler van Jong Ajax die rechtstreeks de stap naar het eerste team zette. Met de aanstaande uitgaande transfers, die na dit seizoen niet meer tegen te houden zijn, komt er wellicht wel weer ruimte voor de talenten. Maar meer dan ooit wil technisch directeur Marc Overmars ook versterkingen presenteren die er direct staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen