Magallán beseft: "Zal tijd nodig hebben om me aan te passen"

14 januari 2019, 09:59

Als speler van Boca Juniors stond Lisandro Magallán meermaals voor hete vuren en dus is de winteraanwinst van Ajax wel wat gewend. Toch verwacht de Argentijn dat het tijd zal kosten om te wennen aan het Europese voetbal.

Het eerste halfjaar van zijn verbintenis van 4,5 jaar staat voor hem in het teken van wennen en aanpassen. "Ik kijk er naar uit om in Amsterdam te wonen", vertelt de Argentijn aan het Algemeen Dagblad. Tijdens het trainingskamp in Florida heeft hij alvast kunnen kennismaken met Ajax. "Bij mijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Flamengo voelde ik me al wel comfortabel. Maar ik zal tijd nodig hebben om me helemaal aan te passen aan het Europese voetbal. Daar kijk ik vooral naar uit. Een completere en betere voetballer worden. Maar vooral ook een completer mens.''

De 25-jarige Argentijn speelde onlangs met Boca Juniors het verhitte tweeluik met River Plate in de finale van de Copa Libertadores. Het liep rondom die duels zo uit de hand, dat de tweede wedstrijd in Madrid moest worden gespeeld. "Of ik bang ben geweest? Nee, nooit. Voetbal in Argentinië is hectisch. Emotioneel. Maf. Wij zijn er aan gewend, maar natuurlijk was dit extreem. Het zijn wel ervaringen als speler die je meeneemt in de rest van je carrière. Presteren in alle omstandigheden. De pijn van het verlies, juist tegen River Plate, zal ik altijd blijven voelen. Maar er komen nieuwe doelen aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen