Van Gessel versterkt de staf van Groningen per direct

14 januari 2019, 12:32

Versterking voor de technische staf van FC Groningen. De nummer vijftien van de Eredivisie komt maandag met het nieuws dat Sander van Gessel zich per direct de begeleidingsstaf voegt. Hij wordt de komende anderhalf jaar een van de assistenten van Danny Buijs.

Van Gessel werkte in de eerste seizoenshelft als trainer van FC Groningen onder-17 en wordt daar opgevolgd door Paul Matthijs, die voor de winterstop assistent-trainer was van Marcel van Buuren bij FC Groningen onder-19. De 42-jarige Van Gessel speelde tussen 1995 en 2000 voor Groningen  en droeg ook tussen 2002 en 2005 het shirt van de club. Nu keert hij dus in de hoedanigheid van assistent-trainer terug bij het eerste elftal.

Vanaf het begin van dit seizoen was hij al deels betrokken bij de ploeg van Danny Buijs. "Dat is alle betrokkenen zo goed bevallen, dat we Sander heel graag meer bij het eerste elftal wilden betrekken", zegt technisch manager Ron Jans. "Hij heeft een toegevoegde waarde. Maar de combinatie van trainer/coach zijn van onder-17 én de werkzaamheden bij het eerste elftal; dat is pittig. De vraag is of je beide functies voor de volle honderd procent een seizoen lang kunt volhouden. Daarom hebben we Sander voorgesteld fulltime bij het eerste elftal aan de slag te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen