Wagner vertrekt per direct als manager van Huddersfield Town

14 januari 2019, 19:37   Bijgewerkt: 14 januari 2019, 21:36

David Wagner is per direct vertrokken als manager van Huddersfield Town, waar Terence Kongolo, Juninho Bacuna en de verhuurde Rajiv Van La Parra onder contract staan. De 47-jarige Amerikaanse Duitser stond onderaan in de Premier League. Volgens de club stuurde de coach zelf aan op een vertrek en is er sprake van wederzijdse instemming. Onder Wagner promoveerde Huddersfield in 2017 naar het hoogste niveau in Engeland. Nu is de club hard op weg naar degradatie.

Tot aan de promotie acteerde Huddersfield 45 jaar niet in de Premier League. "Ik wil David bedanken voor alles wat hij heeft bereikt met Huddersfield Town", zegt voorzitter Dean Hoyle op het clubkanaal van The Terriers. "Wat hij heeft gepresteerd ging verder dan mijn stoutste verwachtingen als voorzitter en als fan. De herinneringen waarvoor hij heeft gezorgd, zijn voor eeuwig."

Volgens Hoyle zette Wagner de eerste stap voor een vertrek. "Zoals ik eerder heb gezegd, wilde ik David dit seizoen niet ontslaan. David kwam zelf naar ons toe en maakte duidelijk dat hij een break nodig had. Hij maakte ook duidelijk dat hij tot de zomer alles ging geven als we wilden dat hij zou blijven. Na een lange discussie vonden we dat David moest blijven tot het einde van dit seizoen, maar hielden we de opties open en vinden we nu dat het beter is dat de wegen scheiden."

Hoyle benadrukt dat er geen sprake is van ontslag. "Ik weet dat 'wederzijdse instemming' in het voetbal vaak een synoniem is voor een ontslag, maar dit is echt een gezamenlijke beslissing. De club zit in Davids hart. Zijn grootste zorg in onze gesprekken was hoe het verder moest met Huddersfield Town."

De club staat onderaan met 11 punten uit 22 wedstrijden. Slechts twee wedstrijden wist Huddersfield te winnen. Het elftal is voorlopig onder de hoede van interim-trainer Mark Hudson, die door wordt geschoven vanuit het beloftenteam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen