Levchenko: "Trainer Dinamo Kiev erg gecharmeerd van Sol"

15 januari 2019, 08:10   Bijgewerkt: 15 januari 2019, 09:53

Dinamo Kiev is al langer geïnteresseerd in Fran Sol. Dat weet Evgeniy Levchenko, die ook in zijn vaderland optreedt als voetbalanalyticus en daar een breed netwerk heeft. Tegelijkertijd heeft Levchenko ook twijfels bij een overgang van Sol naar Oekraïne.

Willem II weigerde maandag een bod van ruim drie miljoen euro op de Spaanse spits. "Dinamo Kiev heeft hem al eerder willen halen en toen is het door omstandigheden niet gelukt", zegt Levchenko in [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3023213/willem-ii-houdt-poot-nog-stijf-na-miljoenenbod-op-sol,_blank,De Telegraaf]. "Trainer Aleksandr Khatskevich is erg gecharmeerd van Sol en heeft de wens om hem erbij te halen."

Levchenko vraagt zich ook af of een vertrek naar Kiev verstandig is van Sol. "Ik snap dat zeker vanuit financieel oogpunt. Daar kan hij zeker drie keer meer verdienen dan hier, dus met een vijfjarig contract kan hij financieel echt een grote stap maken. En sportief is het aantrekkelijk dat je met Dinamo Kiev elk jaar Europees speelt. Aan de andere kant is de Oekraïense competitie zelf niet zo interessant. Er zijn maar twee ploegen die om de titel spelen en dat zijn Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk. Het gat met de rest is erg groot en die andere ploegen spelen erg fysiek en heel verdedigend."

Mogelijk dat Kiev nog terugkomt met een nieuw bod, maar volgens Levchenko wordt er niet meer gestrooid met miljoenen. Door de oorlog zijn investeringen van clubs uit Oekraïne met dertig à veertig procent teruggelopen. "Veel grote namen zijn uit het Oekraïense voetbal verdwenen en de clubs zetten meer in op jong talent en enkele gerichte aankopen in het buitenland voor bedragen van vijf à tien miljoen euro maximaal. Niet te vergelijken met de grote bedragen die nog niet zo lang geleden werden uitgegeven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen