Heitinga, Kuijt en Hofland gaan UEFA Pro-cursus volgen

15 januari 2019, 17:43

John Heitinga, Dirk Kuijt en Kevin Hofland gaan in mei beginnen aan de opleiding UEFA Pro. Dat is de hoogste trainersopleiding van Nederland, wat recht geeft tot het zelfstandig trainen van een club in het nationale en internationale betaald voetbal. Heitinga en Kuijt werken momenteel als jeugdtrainer bij respectievelijk Ajax (Onder 19) en Feyenoord (Onder 19), terwijl Hofland op papier assistent-trainer is van Fortuna Sittard.

In praktijk doet de voormalig verdediger echter een groot deel van de coaching, waardoor hij een eigen diploma nodig heeft om ook officieel aan de slag te mogen in de Eredivisie. Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Paul Simonis, Virgilio Teixeira, Dennis van der Ree, Dave Vos en Willem Weijs zijn de andere cursisten. Ook Jessica Torny, voormalig trainster van sc Heerenveen vrouwen, gaat de cursus volgen en is de enige vrouwelijke deelneemster.

Heitinga werd 2,5 jaar geleden nog afgewezen, omdat hij te weinig ervaring zou hebben. Een half jaar trainerservaring is een vereiste om aan de cursus te mogen beginnen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen