Feyenoord gaat samenwerking aan met FC Dordrecht

15 januari 2019, 18:03

Feyenoord gaat per direct een officiële samenwerking aan met FC Dordrecht. Het is de intentie om jeugdspelers, die daar baat bij hebben, onder te brengen in de Eerste Divisie. Omdat de Rotterdammers niet in de voetbalpiramide zitten, kunnen de jonge talenten op deze manier alsnog minuten maken op het tweede niveau van Nederland.

"We gaan maatwerk leveren. Per speler bekijken we wat het beste is voor zijn ontwikkeling", vertelde algemeen directeur Jan de Jong tijdens zijn nieuwjaarsspeech. Daarmee kunnen spelers aansluiten bij het eerste elftal, spelen bij de beloften op maandag, minuten maken bij Feyenoord Onder 19 bij Dirk Kuijt of dus een verhuurbeurt aan FC Dordrecht.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst noemde De Jong dit het nieuwe viersporenbeleid van de club. De bedoeling is er dat ieder jaar zo'n vijf spelers van de Stadionclub even verderop gaan voetballen bij FC Dordrecht. De weg om Jong Feyenoord in de voetbalpiramide te laten deelnemen, was volgens de Rotterdammers te lang en te kostbaar.

Hamer en Summerville

"Wij zijn zeer verheugd dat we het plan – dat wij circa twee jaar geleden in de Kuip hebben voorgelegd – uiterlijk met ingang van volgend seizoen gaan effectueren. Vorig seizoen hebben wij met Gustavo Hamer al met succes een Feyenoord huurling in onze gelederen gehad. Crysencio Summerville heeft pas de overstap gemaakt en speelde afgelopen zondag zijn eerste officiële minuten in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Wij verwachten veel van hem en de andere Feyenoord-talenten die gaan volgen", aldus Hans de Zeeuw, directeur van FC Dordrecht, over de aanstaande samenwerking.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen