Feyenoord blijft toetreding tot voetbalpiramide negeren

16 januari 2019, 08:11

Dat Feyenoord gaat samenwerken met FC Dordrecht, betekent dat het buiten de voetbalpiramide blijft. De KNVB heeft het voornemen om clubs als Feyenoord een nieuwe kans te geven en alsnog toe te treden. "Dat spoor volgen we nu niet", aldus directeur Jan de Jong.

"Allereerst zouden we dan kampioen moeten worden in onze eigen competitie met tweede elftallen, die buiten de piramide wordt afgewerkt. En voor ons blijft het gewoon belangrijk om geblesseerde spelers en de wisselspelers van het eerste elftal te laten spelen", licht De Jong toe in het Algemeen Dagblad. "Dat kan in die competitie wel en in de Eerste Divisie niet. En ja, vroeger werkten we samen met Excelsior. Daar stopten we mee. We zijn nu een stuk gezonder dan toen. En we willen niet meteen 22 spelers onder contract zetten in de wetenschap dat maar een beperkt deel het eerste elftal zou kunnen halen."

Trainer Giovanni van Bronckhorst staat bekend als voorstander van toetreding tot de piramide. Rivalen Ajax en PSV hebben hun beloftenteams in de Eerste Divisie, waar hun talenten kunnen rijpen onder meer weerstand. Met ingang van dit seizoen mogen beloftenteams in de voetbalpiramide alleen gebruikmaken van spelers van 23 jaar of jonger. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt geen dispensatie meer verleend om bijvoorbeeld oudere spelers van de A-selectie speeltijd te gunnen. Nu Feyenoord gaat samenwerken met Dordrecht kan het spelers met weinig perspectief, ongeacht leeftijd, stallen in de Eerste Divisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen