Tete en Depay morsen ondanks comeback punten

16 januari 2019, 21:07   Bijgewerkt: 17 januari 2019, 00:02

Olympique Lyon heeft in de Ligue 1 onnodig puntverlies moeten incasseren. Met Kenny Tete en Memphis Depay als basisspelers werd er op bezoek bij Toulouse na een achterstand met 2-2 gelijkgespeeld. Door het puntverlies tegen de grijze middenmoter kan Lyon afzakken naar de vijfde plaats.

In het Municipal was de nummer veertien van de Franse competitie het grootste gedeelte van het treffen simpelweg een tandje feller en dortastender dan de ploeg van Tete en Depay. Bij Toulouse leek Jimmy Durmaz lange tijd de matchwinner te worden.. In de eerste helft opende hij de score, waarna hij een kwartier voor tijd het duel vanaf elf meter in het slot leek te gooien. De aansluitingstreffer van invaller Moussa Dembélé viel echter één minuut na de 2-0, waardoor er weer hoop was voor de gasten. De hoop werd uiteindelijk omgezet in een punt dankzij Nabil Fékir.

Door het puntverlies kunnen Saint-Étienne en Montpellier naar de plaatsen drie en vier stijgen en moet Lyon misschien wederom in de achtervolging.

AS Monaco – OGC Nice: 1-1.

Met de nodige werklust en een heldenrol voor de doelman heeft AS Monaco een punt overgehouden aan het duel met OGC Nice, dat een plek in het linkerrijtje heeft bemachtigd. De gasten, waar coach Patrick Viera een bekende langs de lijn trof, kwamen voor rust op voorsprong dankzij Allan Saint-Maximin, maar zag ook dat Ihsan Sakho met rood kon inrukken. In de tweede helft maakte Benoît Badiashile de gelijkmaker en keerde Diego Benaglio in de slotfase een pingel van Saint-Maximin namens de ploeg van Thierry Henry, die zijn voormalig Arsenal-ploegmaat Viera hartelijk verwelkomde.