Girona stunt en knikkert Atlético in Madrid uit de beker

16 januari 2019, 21:29

In een geweldig en spectaculair duel heeft Girona FC voor een enorme stunt gezorgd door Atlético Madrid in eigen huis uit de Copa del Rey te knikkeren. Na een avond vol goals en kansen eindigde de return in 3-3 en dat was voor de gasten na een 1-1 gelijkspel uit het eerste duel genoeg.

In Girona leek Atlético niet ontevreden met de puntendeling, maar die kwam ze in eigen huis duur te staan. Daar leek het in de beginfase niet op, want al na een tiental minuten stond het 1-0 voor de thuisploeg dankzij Nikola Kalinic. Tien minuten voor rust kwam Girona dankzij een uitstekende volley van Valery Fernández langszij: 1-1 en met die stand zou het verlengen worden in Madrid.

Dat werd het na een spectaculaire tweede helft niet. Het ging na rust werkelijk alle kanten op. Eerst zorgde Cristhian Stuani voor een stil stadion en de 1-2, waarna Angel Correa en de ingevallen en prachtig doeltreffende Antoine Griezmann kort voor tijd voor een late ontsnapping Diego Simeone en zijn ploeg leken te zorgen.

Daar stak Seydou Doumbia in de 88e minuut echter stokje voor, want dankzij zijn voetje veranderde een schot van richting en vloeg de bal in het doel van Atlético: de 3-3 was genoeg voor feestvreugde bij de bezoekers en een verslagen Atlético, dat zich nu alleen op de competitie en Champions League moet richten.