Schaars is terug: "Als het aan mij ligt, speel ik tegen Ajax"

18 januari 2019, 08:41

De eerste wedstrijd na de winterstop is meteen een heel pittige voor sc Heerenveen. De Friezen sluiten de eerste speelronde na de winterstop zondag af met de uitwedstrijd tegen Ajax. Mogelijk kan de van een beenbreuk herstelde Stijn Schaars meteen van waarde zijn.

De 35-jarige middenvelder spreekt klare taal tegenover Omrop Fryslan. "Als het aan mij ligt, dan speel ik tegen Ajax", zegt hij. Het is de vraag of hij weer op zijn oude niveau kan komen. "Ik heb geen ervaring met een dubbele beenbreuk, dus dat schiet wel even door je hoofd. Ik ben tenslotte ook al 34 jaar, maar ik ben gaan revalideren, altijd met het idee dat ik terug op het veld zou komen."

Trainer Jan Olde Riekerink weet dat een fitte Schaars van grote waarde is voor Heerenveen, zeker nu hij krap in de middenvelders zit. Toch wil hij niet te hard van stapel lopen. "We evalueren na elke training hoe Stijn zich voelt. Gezondheid is voor mij belangrijker dan dat we hem per se moeten brengen. Ook Stijn moet wel wedstrijdfit zijn", aldus de trainer.

?De coach van de nummer tien van de Eredivisie weet hoe lastig de uitwedstrijd tegen Ajax is. "Ze vallen vaak met veel mensen aan, daar ligt ook hun kracht. Met veel kracht en dynamiek over de zijkanten en veel beweging voor het doel. Maar als je met veel mensen voorin bent, dan zijn er altijd wat minder achter. We gaan er niet heen om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen, maar om minimaal een punt te halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen