Van Bommel hevelt Sadílek over naar eerste selectie

18 januari 2019, 12:43   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 14:22

De stormachtige ontwikkeling van Michal Sadílek is door PSV beloond met een plaats in de eerste selectie. De Eindhovenaren maken vrijdag wereldkundig dat de middenvelder uit Tsjechië per direct deel uitmaakt van de hoofdmacht.

De Tsjech maakte in de uitwedstrijd tegen Internazionale in de Champions League zijn debuut en kreeg vervolgens ook speelminuten in de Eredivisie. De negentienjarige spelmaker is volgens Van Bommel klaar voor het grote werk. "Ik ken Michal al sinds hij hier is", zei de hoofdtrainer eerder dit seizoen. "Bij PSV onder 19 was hij mijn aanvoerder en in het kampioensteam was hij één van de drijvende krachten. Het maakt hem niet uit of hij bij onder 19, Jong PSV of het eerste elftal speelt. Hij snapt het voetbal en doet er alles aan om te winnen. Dat is een groot compliment naar hem toe."

Sadílek beseft dat hij door de club beloond wordt voor zijn ontwikkeling. "Toen de trainer me dit vertelde was ik natuurlijk blij", reageert hij op de clubwebsite. "Ik hoop jaren in het eerste van PSV te spelen en er mooie dingen te bereiken. Iedereen die me heeft geholpen deze stap te maken wil ik bedanken. Van de materiaalmannen en chauffeurs tot mijn teamgenoten. Ik zal hen missen. Het waren heel mooie jaren met de kampioenschappen bij PSV onder 17 en onder 19 als hoogtepunten. Dat hoop ik ook hier te bereiken."

PSV speelt zondagmiddag uit tegen FC Emmen.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen