Stam hoopt op stuntje tegen Feyenoord bij debuut bij PEC Zwolle

18 januari 2019, 14:37

Jaap Stam hoopt dat PEC Zwolle bij zijn debuut als trainer voor een stuntje kan zorgen zaterdagavond tegen Feyenoord. De ploeg in degradatienood heeft onder de oefenmeester een nieuwe stap gemaakt, al beseft hij maar al te goed dat het moeilijk is om veel te veranderen in korte tijd. "In twee weken kun je niet zo belachelijk veel doen."

Dat vertelt de coach tegenover RTV Oost over zijn aanstelling. Stam is blij met de eerste weken. "Ik ben zeer zeker tevreden over wat de spelers hebben gebracht", vertelt Stam. "Je doet wat je kunt en wat we denken dat nodig is. Dat hebben de jongens hartstikke goed ingevuld. Hopelijk kunnen we dat morgen al laten zien."

Met Feyenoord treft PEC Zwolle meteen een zware opponent. "Het is niet de meest makkelijke tegenstander, want het is één van de grootste clubs in Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat je geen resultaat kunt halen", blijft Stam strijdbaar. "Als je een goede wedstrijd speelt, dan kan dat helpen in het vervolg van het seizoen. Zeker als je ook een resultaat haalt, want dan gaat het vertrouwen ook weer groeien en gaan spelers zich nog beter voelen."

Dat moet Stam wel doen zonder doelman Diederik Boer en verdediger Kingsley Ehizibue (beiden geschorst), Dico Koppers (nog niet fit genoeg) en Yuta Nakayama (niet speelgerechtigd). Talent Sepp van den berg kampt met een griepje en is nog een twijfelgeval. Vermoedelijk gaan aanwinsten Pelle Clement en Lennart Thy hun opwachting maken in de basiself. 

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen