Eerste Divisie: Den Bosch wint burenruzie, Sparta-Roda gelijk

18 januari 2019, 23:54

FC Den Bosch is vrijdagavond voor het veertiende duel op rij ongeslagen gebleven in de Eerste Divisie. De koploper won de Brabantse burenruzie met TOP Oss: 3-0. FC Twente bleef middels een overwinning in het spoor van de Bosschenaren, terwijl Sparta (2-2 tegen Roda) net zoals zondag pas op de plaats moest maken. Go Ahead Eagles klom middels een overwinning op Almere City (2-1) naar de derde plek.

FC Den Bosch-TOP Oss 3-0

De eerste helft van de Brabantse burenruzie kende twee grote kansen. Oussama Bouyaghlafen kopte de bal namens de thuisploeg op de lat, terwijl Ragnar Oratmangoen aan de andere kant vlak voor rust kansrijk was. Verder hield Oss prima stand tegen de koploper in een volgepakt stadion De Vliert. Na rust maakte invaller Vincent Vermeij zijn debuut voor de Bosschenaren. De aanvaller werd deze winter opgepikt bij Heracles Almelo. Dat wierp direct zijn vruchten af, want op aangeven van Vermeij maakte Stefano Beltrame na een klein kwartier in de tweede helft de openingstreffer: 1-0. Die tandem was een kleine tien minuten later wederom succesvol, toen Beltrame voor de tweede van de avond zorgde. Sven Blummel vergrootte het feest een kwartier voor tijd met de derde treffer van de avond: 3-0.

Sparta Rotterdam-Roda JC 2-2

Op Het Kasteel viel er voor rust genoeg te beleven. De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond na twintig minuten spelen met 2-0 voor tegen de Limburgers. Bart Vriends kopte na amper twee minuten spelen de openingstreffer tegen de touwen, waarna Mohamed Rayhi er ruim een kwartier later 2-0 van maakte. De aanvaller troefde Roshon van Eijma af en schoot knap binnen: 2-0. Nadat Sparta verzuimde de genadeklap uit te delen, kwam Roda JC vlak voor rust terug in de wedstrijd. Mario Engels maakte zijn zeventiende van het seizoen: 2-1.

De thuisploeg kwam even later bijzonder slecht uit de kleedkamers. Na een kleine twee minuten spelen in de tweede helft zette Engels Roda met zijn achttiende van het seizoen op gelijke hoogte: 2-2. Livio Milts was namens de gasten ruim vijf minuten voor tijd het dichtst bij de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

FC Twente-Jong FC Utrecht 1-0

FC Twente was vanaf het begin een stuk sterker dan de gasten uit de Domstad. Toch kregen de gasten de eerste kans van de wedstrijd. Die ging er niet in, waarna Matthew Smith aan de andere kant wél trefzeker was. Toch kreeg Twente voor rust ook een tegenslag te verwerken: Rafik Zekhnini moest het veld noodgedwongen verlaten met het op een oog hele vervelende hamstringblessure. Het kwam de kwaliteit van het duel niet ten goede. Jong FC Utrecht loerde op de counter en de thuisploeg werd niet heel erg gevaarlijk meer. Een hoogtepunt was het invallen van Oussama Assaidi, een klein kwartier voor tijd. De aanvaller maakte daarmee zijn eerste minuten van het seizoen.

Overige uitslagen:

Go Ahead Eagles-Almere City 2-1

FC Volendam-FC Eindhoven 1-3

Helmond Sport-SC Cambuur 0-1

Jong AZ-FC Dordrecht 0-1

NEC-Telstar 1-1

RKC Waalwijk-Jong Ajax 4-1

Programma:

Maandag, 20.00 uur: Jong PSV-MVV

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen