Koolwijk woest: "Je kunt die VAR net zo goed opdoeken"

18 januari 2019 – Ryan Koolwijk was zijn emoties even niet de baas na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en Excelsior (3-2). De aanvoerder van de Kralingers had geen goed woord over voor videoscheidsrechter Joey Kooij, die ingreep bij de afgekeurde 1-1 van Excelsior. Koolwijk begrijpt niet waarom het doelpunt ongeldig werd verklaard.

Koolwijk woest: "Je kunt die VAR net zo goed opdoeken"

"Schandalig, echt schandalig. Je kunt die VAR net zo goed opdoeken, want dit slaat echt nergens op", luidde Koolwijks eerste reactie tegenover FOX Sports. Het doelpunt van Excelsior werd afgekeurd omdat Koolwijk in buitenspelpositie een speler van Vitesse blokte. "In elke wedstrijd, bij elke corner en vrije trap worden mensen geblokt."

"Bij de 2-0 leunde Bryan Linssen op onze speler, maar dan wuift hij het weg als 'duelletje'. Als dit bij Ajax - Feyenoord gebeurt, dan spreekt iedereen er de hele week over. Nu zal het na vanavond wel over zijn", ging hij verder. "Het is wel heel vaak tegen ons. Ik weet niet wie de VAR is, maar die snapt er echt geen pepernoot van. Als je 'm nu affluit, ben ik benieuwd wat ze de komende wedstrijden doen."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Eredivisie

gerelateerd